Shiloh Shepherds.nl

ISSA. INTERNATIONAL SHILOH SHEPHERD ALLIANCE

Wie is online

We hebben 26 gasten en geen leden online

2e Dutch HomeComing 2013

Hallo allemaal! Afgelopen 30 maart was het weer zo ver… Onze eigen variant van de Amerikaanse Shiloh Homecoming Dag! Een dag vol (nieuwe) ontmoetingen, shows, spelletjes, mooie prijzen, een lekker frietje en vooral veel gezelligheid. Ook deze 2e editie van de Nederlandse Shiloh Homecoming trok weer een hoop mensen die zich niet lieten tegenhouden door het ‘a typische’ paasweer. Van heinde en ver was men gekomen en vele nationaliteiten waren vertegenwoordigd in zowel Shilohbezitters als -bewonderaars. Naast Nederlands (zo’n beetje elk dialect was vertegenwoordigd!), heb ik Belgisch, Duits en zelfs Frans voorbij horen komen.

Op het prachtige terrein van de AKC (Apeldoornse Kynologenclub) was door de organisatoren en hun helpers een showring (mét tent voor de keurmeester) en een spelletjesveld gecreëerd. De kraampjes van de Dutchpride Store, Fleece Hondenspeeltjes en TamRo diervoeding maakten het plaatje helemaal af.

Pup

Gebruik makend van de super locatie begon de dag met de inmiddels welbekende temperament test voor een aantal jonge Shilohs. Hierna kon het officiële programma van start gaan met als eerste onderdeel de keuringen met maar liefst dertien Shiloh deelnemers. Als eerste verscheen pup Rex in de ring. Wat een plaatje!! Als enige pup van de dag zal hij een hoop oohhh’s en aahhh’s gehoord hebben. Na kleine Rex verschenen de Shiloh dames vanaf twaalf maanden in de ring. De drie zussen Skaya, Raksha en Ginga streden om de eerste prijs met hun oudere zus Vaika en een van de jongste aanwinsten op Nederlandse bodem, de donkere prinses Tika. Skaya heeft deze keer de eerste prijs gehaald en Tika de tweede prijs.

Kazan bewerkt

In de volgende ronde, waarin de gesteriliseerde dames Jade en Masjoe hun best deden, ging Masjoe met de eerste plaats naar huis. Gefeliciteerd Lilian! Naar huis met twee prijswinnende dames in de auto! Tijdens de vierde showronde deden de heren vanaf 12 maanden hun best. Nou ja hun best… Zeker twee zijn in slaap gevallen tijdens het wachten en als ik me niet vergist heb, was het gras voor de voorbrengers ook erg verleidelijk. De vijf heren, waaronder de twee jonge broers Halo en Flynn en de drie ‘oudste’ reuen van de Nederlandse Shilohploeg, Max, Tibor en Kazan hebben het er alle vijf heel goed vanaf gebracht, maar zoals altijd kan er maar één de winnaar zijn. Kazan met zijn mooie, typische reuen postuur, zijn weelderige grijze vacht en zijn relaxte uitstraling ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor en is, om de dag nog mooier te maken, door onze keurmeester Marjolein Roosendaal uitgeroepen tot ‘best of breed’. Gefeliciteerd Kazan en Ad!  Tijdens de pauze konden de honden lekker spelen op het losloopveldje, werden er lootjes verkocht en was er voor iedereen iets lekkers en iets warms om even op temperatuur te komen. Geen paaseieren met Pasen maar warme patat! 

IMG 2092

Het volgende onderdeel, de spelletjes waren een groot succes. Alle aanwezige honden, Shiloh of geen Shiloh konden mee doen. Zowel de praktische kunsten van hond en baas, als de kennis van de baas werden getest. Zo was er het worst/kaas happen, slalommen met een gehaktbal op een lepel (hoe vaak die niet is gevallen en opgegeten!), door een tunnel kruipen en voor de hele fanatiekelingen was er ook nog de kattenloop en het springen door de band.   Daarnaast weten alle hondeneigenaren (als het goed is!) nu wat bijvoorbeeld de termen staande hond en monorchide betekenen. Al met al dus een leuke, maar ook leerzame middag voor zowel de volwassenen als de kinderen.

Zo aan het einde van de middag, nadat alle ingeschreven honden hun best hadden gedaan op het spelletjes onderdeel, was iedereen totaal verkleumd maar ondanks dat helemaal voldaan. Terwijl buiten een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen stak om het terrein van de AKC weer helemaal opgeruimd achter te laten, ging binnen in de heerlijk verwarmde kantine de prijsuitreiking van de spelletjes en de loterijtrekking van start.00137 band

Toen aan het einde van de dag iedereen, bepakt en bezakt met honden, prijzen en mooie herinneringen weer in de auto stapte, was het moment waarop ik als Shilohbezitter een moment van trots ervoer. Wat ooit begon met een paar honden onder aanleiding van Zwanet en Henk, is uitgegroeid en blijft groeien tot een groep vol leuke en verantwoordelijke shilohbezitters en -liefhebbers die zich met elkaar inzetten om dit prachtige ras te helpen ontwikkelen. Steeds meer mensen leren de Shiloh en al zijn prachtige eigenschappen kennen en een dag als de Shiloh Homecoming is een prachtig bewijs hiervoor. Zwanet, Marion en Anja en alle vrijwilligers, bedankt voor het organiseren en verzorgen van weer een prachtige dag! Jeadiz en Tibor.